NOVOSTI

  • Obavijest

    .

    U petak 29. ožujka 2024. godine naše Savjetovalište u Ozaljskoj 93 neće raditi.

  • #ZAdostojanstvo starijih

    Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, koji se obilježava 10. prosinca, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba treću godinu zaredom provodi kampanju vezanu za ljudska prava, s naglaskom na osobe starije životne dobi.

    Ovogodišnja poruka usmjerena je na pravo starijih osoba na dostojanstvo i potrebu njihovog punog sudjelovanja u svakom segmentu društva, a kampanja se provodi pod nazivom #ZAdostojanstvo starijih. Cilj kampanje je senzibilizirati javnost i osnažiti naše starije sugrađane kroz poruku kako je ljudsko dostojanstvo nepovredivo i kao takvo mora uživati poštovanje i zaštitu bez obzira na dob.

    Više o kampanji možete pročitati na sljedećem linku.

 Više novosti…


SMJEŠTAJ

Ako ste žrtva nasilja i želite se zaštiti od počinitelja nasilja fizičkim odlaskom iz zajedničkog životnog prostora Zovite policiju 192 ili zovite nadležni centar za socijalnu skrb prema mjestu vašeg stanovanja.

Oni će vas dalje uputiti kako doći na privremeni smještaj kod nas gdje ćete dobiti stručnu pomoć i zaštitu.


SAVJETOVALIŠTE

  • Ako ste izloženi obiteljskom nasilju

  • Ako se osjećate sami i neshvaćeni u tom problemu

  • Dođite s povjerenjem

  • Dođite po podršku

  • Dođite po informaciju i  besplatni savjet

Nazovite 0800 8898

Radnim danom od 16.30 – 19.30

e-mail: savjetovaliste@duga-zagreb.hr


PSIHOSOCIJALNI TRETMAN POČINITELJA NASILJA U OBITELJI

Namjenjen je osobama kojima je izrečena sudska mjera psihosocijalnog tretmana nasilja u obitelji temeljem Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji  odnosno Kaznenog zakona. Nadležni sud odnosno insitucija koja upućuje na izvršenje mjere upoznaje osobu sa obavezom javljanja u našu ustanovu.

Telefonski kontakt možete ostvariti radnim danom: ponedjeljkom i srijedom od 14:00 – 20:00 sati, a utorkom, četvrtkom i petkom od 09,00-15,00 sati na telefon:

01 4590 560